Barnevennlig sjokoladekake

HELG!!

forside liten

Endelig fredag:) Jeg elsker helg, da kan man endelig slappe litt av med god samvittighet. Krype opp i sofaen med et glass vin, mm!

ida

Se og Hør var hos meg en tur på onsdag og tok noen bilder til en reportasje. Jeg lagde en sjokoladekake med sjokoladekrem. Denne kaken er perfekt til barnebursdager. Jeg har skrevet i oppskriften på kremen at du skal bruke mørk sjokolade, men hvis du skal lage den til et barneselskap så hadde jeg brukt halvparten lys sjokolade og halvparten mørk eller bare lys.

Ingredienser Kake bunn:
160 gram smør
160 gram sjokolade 70%
25 ml sterk kaffe
1,5 ts vanilje ekstrakt
160 gram mel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
210 gram mykt brunt sukker
3 egg
150 gram rømme seter rømme

sjokis

smelt smør og sjokolade og tilsett kaffe og vanilje.
Bland mel, sukker, bakepulver og natron i en kjøkkenmaskin.
Miks sammen egg og rømme i en bolle.

3

Tilsett smørblanding og eggblanding i melblandingen. Miks godt.
Ha i to smurte 20 cm former og stek på 200 grader i ca 40 min. sjekk etter 30 min.

4

Avkjøl på rist eller i kjøleskap.

Sjokoladekrem:
300 gram mykt meierismør
200 gram melis
180 gram mørk sjokolade(for enda mer barnevennlig bruk lys sjokolade)
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljeekstrakt

Ha smør og melis i en kjøkkenmaskin og visp i ca. 5 minutter. Smøret skal bli hvitt. Smelt sjokolade i vannbad og hell i smørblandingen sammen med kakaopulver og vanileekstrakt. Visp i ytterligere noen minutter.
Ha et lag sjokoladekrem mellom de to kakebunnene. Resten av kremen smører du rundt hele kaken og på toppen. Pynt gjerne med masse friske bær.

fint lite

God helg folkens :)

 

 

31 Komentarer

  1. mor

    Den sjokoladekaken så utrolig fristende ut! Flink jente.

  2. Frida

    Hei Ida! Hvilke butikker pleier du å kjøpe hårbøyler og sløyfer i? Du har så mange fine, så tror jeg må ta noen innkjøp snart!
    Håper du vinner hele norge baker, humøret ditt smitter ihvertfall helt hjem til meg i sofaen. Stå på! :-)

    • Ida Gran-Jansen Ida Gran-Jansen

      Hei!
      Jeg har kjøpt en del hos H&M og Accessorize. Ellers så har jeg plukket opp en her og en der i forskjellige små butikker rundt om :)
      Så bra at humøret mitt smitter, da blir jeg glad :)
      Ha en fin mandag!

  3. Mirjam

    Hej Ida!
    Undrar om man kan ersätta den mörka chokladen med vit choklad i chokladkrämen?och så tex ha i bringebär i tillägg?
    Ha en fin dag!

    Mirjam

    • Ida Gran-Jansen Ida Gran-Jansen

      Hei! Du kan bruke hvilken sjokoladetype du ønsker :) Hvit sjokolade skal gå bra. Det kan være kjempe godt å tilsette bringebær så det kan du bare gjøre:)

  4. Anonym

    Det står vanlije ekstrakt, hva kan brukes isteden for? Eller hvordan lager du det

    Takk

    • Ida Gran-Jansen Ida Gran-Jansen

      Du kan bruke vaniljesukker :)

  5. Anonym

    Er kakebunn oppskriften for en bunn eller begge?

    • Ida Gran-Jansen Ida Gran-Jansen

      Begge:)

  6. Lena Magerøy

    Er denne fast nok til formskjæring? Og hvordan smaker den etter et par dager, holder den seg bra?

    • Ida Gran-Jansen Ida Gran-Jansen

      Hvis du mener selve kakebunnen så skal den være fast nok. Den holder seg fint i noen dager i kjøleskapet :)

  7. Monica

    Grattis med seieren, supergøyt :) Lurer på hvilke type kakaopulver og type/merke sjokolade du bruker når du baker :)

    Monica

    • Ida Gran-Jansen Ida Gran-Jansen

      Hei!
      Jeg bruker vanlig kakaopulver som jeg kjøper på butikken. Sjokoladen jeg bruker kjøper jeg hos Cacas, da får jeg sjokoladepletter så slipper jeg å hakke opp sjokoladen :)

  8. thea

    hei :-) er det nødvendig med natron, eller kan man bruke bakepulver? vet du i såfall hvor mye? :-)

    • Ida Gran-Jansen Ida Gran-Jansen

      Hei! Du kan bytte ut natron med bakepulver, samme mengde:)

  9. Lena Magerøy

    Passer denne oppskriften også til en langpanne, istedenfor to runde former?

  10. Julie

    Hvordan får du kakene ut av formen, og over på rist uten å ødelegge kakene? Mine delte seg i to! :(

    • Ida Gran-Jansen Ida Gran-Jansen

      Du avkjøler dem først i formen på en rist for så å ta dem ut av formen når kaken er avkjølt :) Legg også hele håndflaten på kaken når du skal flytte dem slik at den ikke brekker. Men når det er sagt så gjør det ikke noe at den deler seg, bare lapp dem sammen å ha frosting på så vil ingen se det:)

  11. Janne

    Skal dette være en typisk luftig og fin sjokolade kake , eller mer en kompakt og tung konfekt kake? Jeg prøvde denne i går, og den ble mer konfekt kake i konsistensen ( kake bunnen ) Jeg dynket den litt med oboy. Kanskje den blir litt mer kompakt da? Uansett, den ble knakende god :)

  12. Rosemary Arancibia

    Hei Ida congratulations on your winning, I watched the show.
    my question is about the cake bunn, if i can make it with out the eggwhites, since my daughter is allergic to it. and maybe I can put something else for it.

    Thanks :)

    • Ida Gran-Jansen Ida Gran-Jansen

      Hi! Thank you! :) I don’t really know if you can bake it without eggwhites, I think it will be a little compact. But try it :)

  13. christine

    Hei. Steker du de to kakebunnene på en gang eller i to omganger etter hverandre? Hvordan steker du de evt på samme tid? Steker du på varm luft eller over/under varme? Nederst eller midt i ovnen?

    • Ida Gran-Jansen Ida Gran-Jansen

      Hei! siden jeg bruker to 20 cm former så får jeg plass til begge i ovnen samtidig. Fordeler like mye røre i hver form. Midt i ovnen. Vanlig over og undervarme :)

  14. kaia

    den smakte god

    • Ida Gran-Jansen Ida Gran-Jansen

      Så bra :)

  15. Camilla

    Hei, lurer på hvordan du får kakene så rette på toppen? Vi får en liten «topp», litt rund. Skjærer du av, slik at de blir helt rette? Eller kan man gjøre som med sukkerbrød og dra røren litt opp langs kantene før kaken stekes? Datteren min på 11 fikk kokeboken din til jul, og hun har laget MANGE av kakene, cupcakene og dessertene, med veldig bra resultat. Fine oppskrifter, og greie å følge:)

    • Ida Gran-Jansen Ida Gran-Jansen

      Hei! Jeg skjærer av toppen slik at kaken blir helt rett :) Så hyggelig at datteren din liker å bake, da er dere andre i hjemmet heldige, hehe :) Hils henne fra meg!

  16. Camilla Ramsey

    Hei! Skal lage denne kaken til barnebursdag nå i helgen og lurer på om sjokoladekremen stivner? Lurer også på om du har noen gode alternativer til smørkrem, men som smaker litt bedre? Helst som kan farges! :)

    • Ida Gran-Jansen Ida Gran-Jansen

      Hei! Den vil stivne når den har stått i kjøleskapet en stund. Det er en form for smørkrem den kremen her :)

  17. Hilde

    Hei! Kan denne sjokoladekremen brukes for å sprøyte f.eks. roser rundt kaka? :)

    • Ida Gran-Jansen Ida Gran-Jansen

      Jepp! :)

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ny til blogg Jeg heter Ida Gran-Jansen og har en lidenskap for kaker, gjærbakst og andre søte fristelser. Målet mitt er å inspirere andre til å bake. Oppskriftene på bloggen er enkle å følge så finn frem vispen og bak!

Matprat Matbloggtoppen Cacas Ib Laursen
Ida Gran Jansen