Mine favorittkaker

Her er noen av mine absolutte kakefavoritter med bilder og beskrivelse.

Red Velvet kake

%d0%ba%d0%b521En av USAs mest populære kaker, på norsk kalles den ofte rød fløyelskake. Den er lett å kjenne igjen med sin mørkerøde kakebunn og tykke, hvite glasur. Rødfargen får den av rød, konsentrert konditorgelé, selve kaken er en sjokoladekake. Glasuren eller frostingen kan du lage av ostekrem, det samme med fyllet. Pynt på toppen kan være moreller og blåbær. Denne kaken er en fryd for øyet og smaker himmelsk med den myke ostekremen.

Oreokake

Oreokake er en populær oppskrift, og en kake som egner seg i de fleste sammenhenger. Den er ganske mektig og søt så den er god sammen med kaffe som dessert etter middagen. Kaken er enkel å lage, da den består av amerikanske Oreokjeks, ostekrem og sjokolademousse. Vil du lage den enklest mulig kjøper du ferdig Oreokjeks og sjokolademousse, men man kan også lage dette fra bunnen av. Kakebunnen lages av knust Oreokjeks blandet med smør, som stekes i en springform i ovnen. Ostekremen lages av melis, Philadelphia-ost og kremfløte, som piskes sammen og tilsettes små, knuste Oreokjeksbiter. 2/3 av denne brukes oppå den ferdigstekte kakebunnen. Resten skal på toppen av kaka. Sjokolademoussen skal smøres oppå ostekremen, og på toppen skal resten av ostekremen samt grovhakkede Oreokjeks. Smelt litt mørk kokesjokolade og ringle lett over kaken. Sett på kaffen og du har en herlig kaffe med noe godt attåt.

Pavlova

%d0%ba%d0%b522Hva er vel 17. mai uten en herlig Pavlova-kake? Pavlova er en flott festkake laget av marengs og bær, og den er ganske enkel å lage. Pavlovaen har en sprø marengstopp med en litt seigere marengs inni, vaniljekrem til fyll og masse friske bær på toppen. Du tegner en sirkel på ca. 26 cm i diameter på et bakepapir, legger marengsmassen utover, visper kremfløte og blander med vaniljekrem til fyll, og til slutt pynter du med masse friske bær. En fest for ganen og øyet, rett og slett en festfavoritt blant de norske kakene.

Eplekake med vaniljekrem

En lun eplekake med vaniljekrem er skikkelig høstkos, når det er sesong for friske, sprø epler. Eplekake elskes av både store og små og er dermed en sikker vinner i alle slags anledninger. Som helgekos er det godt til ettermiddagskaffen, om man vil unne seg noe ekstra. Eplekaken lages som en røre og stekes i langpanne eller en springform. I formen stikker man nedi skrellede epleskiver og drysser på kanel og sukker. Når kaken er ferdig stekt, lar du den hvile litt før du deler opp i stykker og serverer med vaniljekrem. En av høstens favoritthøydepunkt.

Suksessterte

%d0%ba%d0%b523Man får vann i munnen bare man ser for seg kaken med denne herlige, gule smørkremen. Suksessterte lever virkelig opp til navnet, da denne aldri kan slå feil. Den kalles også Suksesskake eller bare Kake med gul krem. Selve kaken lages av en mandelbunn som stekes i en springform. Den gule kremen lages av å varme opp fløte, sukker, vaniljefrø (fra vaniljestang) og eggeplommer i en kjele til den får en tykk konsistens. Avkjøl den litt og ha oppi smør. Deretter skal kremen avkjøles i kjøleskap til den stivner. Da kan man smøre den utover kakebunnen og gjerne med litt hakkede mandler over.

Romkake

Romkake er en klassisk kake som alle kjenner til og som svært mange liker. Den er ganske enkel i både utseende og fremgangsmåte. Romkake består av sukkerbrød delt i to og med romkrem som fyll. På toppen fordeles en melisglasur med litt enkelt dryss av kakepynt eller konditorfarget glasur i mønster. Kombinasjonen av melis, romkrem og saftig sukkerbunn er helt fantastisk, og noe av det som gjør denne til en absolutt kakefavoritt.