Hvordan bake kule kaker hjemme

Skal du feire barnebursdag eller er har du fått oppdrag i kakebaking til dåp? Hvorfor ikke gjøre noe ekstra ut av feiringen og bak en kake formet som en ballong eller en bamse? Her vil du finne tips til hvordan du kan bake festlige kaker som gjestene vil elske.

Barnebursdag

%d0%ba%d0%b518Barn elsker kaker, og ekstra morsomt blir det om du former kaken til en bamse eller en ballong. Barna vil få en uforglemmelig bursdag! Du kan ganske enkelt ta en hvilken som helst grunnoppskrift, for eksempel saftig sjokoladekake, fyll den i en bamseform eller bruk kniv til å forme figuren du vil lage. Smør på glasur og pynt med fargerike godterier som non-stop og seigmenn.

Sjokoladekaketog er en sikker vinner i barnebursdag, og det er overraskende lett å lage. Hell sjokoladekakerøren i en langpanneform, og del opp kaken i seks biter etter avkjøling. Fire av bitene blir til togvogner, de to siste brukes til lokomotiv. For å lage lokomotiv deler du den ene biten i to og setter den sammen med den store for å få lengde på lokomotivet. Den siste setter du på toppen for å få litt høyde. Pynt med sjokoladeglasur og bruk godterier av ulik form og farge for å få hjul, vinduer og passasjerer. Barna kommer til å elske kaketoget!

Dåp eller navnefest

%d0%ba%d0%b519En liten er kommet til verden, og dette må feires. Hvorfor ikke lage en herlig kake formet som en søt pute? En klassisk marsipankake smaker godt til alle anledninger, og er enkel å forme til hva du vil. Bruk oppskrift på sukkerbrød og fyll den i en kakeform formet som en pute. Fyll kaken med pisket krem, syltetøy og valnøtter. Farg marsipanen med hvilken farge du måtte ønske og kjevle ut marsipanen til en 2 mm tykk leiv. Se til at den er stor nok til å dekke kaken, mål diameteren og pass på så det blir nok på sidene. Rull marsipanen på kjevlet og legg marsipanlokket på kaken. Trykk godt inn i kantene og skjær bort overflødig marsipan. Bruk en kniv og lag forsiktig mønster over puten. Pynt med små spiselige perler i mønsteret, og lag en søt marsipanrose til å sette på toppen. En nydelig og deilig putekake til den store dagen!

En romantisk kake til Valentinsdagen

%d0%ba%d0%b520Bak en romantisk kake til din kjære på Valentinsdagen, nyt den som dessert etter en bedre middag eller ta den som frokost på senga. Sjokoladekake med bringebærkrem er en perfekt kombinasjon til denne kaken. Hell sjokoladekakerøra i en hjerteformet kakeform, stek og avkjøl den. Del den i to og fyll den med bringebærkrem. Lag klassisk kremfrosting og pynt kaken med en kakesprøyte, dryss over små hjerter til slutt.