Dekorer kaker som en profesjonell konditor

En nydelig dekorert kake skaper begeistring og blir raskt festens midtpunkt. Og det er ikke så vanskelig som du kanskje skulle tro å gjøre en kjedelig langpannekake om til et lite kake-kunstverk.

Lær av de profesjonelle

De beste hobby-konditorene har selvfølgelige noen lure triks og hemmeligheter de benytter seg av.

Det enkleste kan noen ganger være det beste. Lær deg å lage vakre marsipanroser. En nydelig rose, eller to, kan løfte en kake fra kjedelig til spektakulær på bare noen få minutter. Variasjonsmulighetene er uendelige, og her kan du eksperimentere med størrelser, farger og antall.

Bruk farger. Du kan farge perlesukker med konditorfarge. Hell sukkeret i et glass, drypp noen dråper med konditorfarge over, skru på lokket og rist godt. Det samme kan du gjøre med kokos. Grønn kokos funker kjempefint som gress på fotballkaken.

Med en teskje smør i melisglasuren unngår du at den sprekker når kaken kuttes. Og en plate gelatin i kremen gir deg en ekstra stiv og robust krem som kan formes til nesten hva som helst.

Kjøp en stor engangssprøyte på apoteket. Skal du dekorere med glasur eller krem gjør sprøyten dekoreringsjobben veldig mye enklere. Du kan også bruke en tom ketchupflaske. Bare husk og vask den godt først.

Skaff deg det rette utstyret

Har du verktøyet i orden, går som regel jobben mye enklere. Du trenger ikke skaffe deg alt utstyret med en gang. Begynn i det små, lag noen kaker, så oppdager du raskt hva du har brukt for.

Først og fremst trenger du god slikkepott. Den kan brukes som røreredskap, og har du ikke en spatel kan slikkepotten fint brukes til å smøre krem utover kaken. Selv om en god spatel absolutt er en bra investering. Du vil nok helt sikkert få bruk for en liten kjevle, enten til å kjevle deig eller til marsipan. En god sprøytepose med forskjellige mønstrete tuter gjør dekoreringsjobben både enkel og morsom.

Lær av de beste

Finne en kakeblogger eller to som du liker, og følg dem. La deg inspirere av bildene og oppskriftene de legger ut. Her vil du også få nyttige tips du kan bruke og veldig ofte legger de ut steg for steg-forklaringer på hvordan du dekorerer en perfekt kake.

Men det viktigste av alt er selvfølgelig å ha det det gøy. Og selv om en vakker kake imponerer er det aldri feil med en hjemmelaget kake. Selv om den ikke ser helt perfekt ut.