De flotteste bryllupskakene

%d0%ba%d0%b58Det er en stor dag, en stor begivenhet og ikke mindre begivenhetsrikt er selve bryllupskaken, festens store fotografiske øyeblikk hvor alle er samlet og får delta i oppdelingen av kaken etter middagen. Brudeparet foran bryllupskaken; selve starten på mange måltider sammen fremover. Og gjestene er selvfølgelig deltagende i kaken, denne herlige kaken som man nesten ikke får lyst til å skjære i med all sin prakt. Selve bryllupskaken er kakebordets midtpunkt og skal være en fryd for øyet og en fest av smaker.

Tradisjon tro skal bryllupskaken bringe lykke til paret så vel som gjestene, og kanskje er det ikke så rart at denne kaken er grundig forseggjort med flere etasjer og pynt som det ligger flere timers arbeid bak. Bryllupskaker kommer i mange ulike størrelser og etasjer, kanskje litt avhengig av antall gjester i selve bryllupet. Det er ingen regler for hvordan en bryllupskake skal se ut, det viktigste er at brudeparet selv er fornøyde og velger ut i fra sine egne ønsker.

Smaker

%d0%ba%d0%b510De vanligste smakene på bryllupskaker er sukkerbrød, vaniljekrem og fløte. Som fyll er aprikos, bringebær eller jordbær det som tradisjonelt er best å bruke. Makron- eller nøttefyll, fromasj og marengs er også fantastisk i en slik sammenheng. Det viktigste er at det blir en symfoni av smaker som passer til akkurat den kaken du ønsker i ditt bryllup. Det kan være lurt av brudeparet å bestille prøvesmaking i det konditoriet de ønsker skal bake deres bryllupskake. Der kan du prøvesmake flere ulike typer kaker og se på de forskjellige typer pynt som finnes, i de mange valgene som er å ta når det gjelder valg av bryllupskaken.

Dekor

Som trekk i tradisjonelle bryllupskaker brukes vanlig marsipan som er hvit eller elfenbensfarget, eller amerikansk frosting som er helt hvit. Begge deler smaker likt og like holdbare. Bryllupskakene blir dekorert med hvit bord og marsipanroser eller sukkerroser i farge etter hva man selv måtte ønske. Man kan også dekorere med frisk frukt, bær eller gelépynt. Ofte har man det tradisjonelle brudeparet som en kakefigur på toppen av kaken. Figurer og pynt laget av fondant eller marsipan av eget ønske dekoreres over kaken.

Noen fantastiske flotte og gode bryllupskaker

  • %d0%ba%d0%b59Pièce montée – en fransk bryllupskake som består av små runde vannbakkels fylt med vaniljekrem, sjokoladekrem eller moccakrem
  • Fransk fruktterte – frisk og fargesprakende
  • Pasjonsfruktmousse – med syrlige bringebær
  • Tradisjonell hvit drøm trukket med marsipan- med vaniljekrem, frukt og bær, eller valnøttkrem med bringebær
  • Moderne moussekake – oppsatt på stativ
  • Østerriksk sachertorte – en mørk og fyldig sjokoladekake fylt med aprikos og med sjokoladetrekk, i flere etasjer

Nakne bryllupskaker

En ny trend ser ut til å springe frem: en rustikk, moderne bryllupskake for de som ønsker det enkelt. Denne kaken har rett og slett ingen tradisjonell frosting, marsipan eller annen dekor, men er rett og slett pyntet med blomster og frukt på utsiden, og har fyll på innsiden. Den har som regel flere etasjer, og er blitt ganske så populær i USA de siste årene. Morsomt og originalt, og det gjenstår å se om trenden vil komme til Norge også.