De dyreste kakene i verden

  • %d0%ba%d0%b513Kim Kardashian og Kris Humphries’ bryllupskake til den nette sum av 20.000 dollar var ment å ligne på den kongelige bryllupskaken servert i bryllupet til hertugen og hertuginnen av Cambridge. Kaken var over 2 meter høy med 270 kg sjokolademarmor, laget av Patrick Hanson.
  • Bryllupskaken for Carrie Bradshaw, laget av Ron Ben-Israel for filmen Sex and the City 2, er et kunstverk i seg selv. Mesteparten av den 5-etasjes, 180 cm høye kaken var spiselig, men resten av kaken var dekket av 4000 Swarovski-krystaller, designet for å ligne en lysekrone. Kaken kostet 32.000 dollar.
  • Fabergé-egg-kake til 35.000 dollar er ikke hverdagskost for oss vanlige dødelige. Fabergé-egget var originalt ment for rike familier, blant annet den russiske keiserfamilien. Mange konditorer lager kaker som ligner på Fabergé-egget, men den dyreste noensinne laget var Fabergé-egg-kaken laget for mogulen Carl Weininger fra Storbritannia for hans 60-årsdag. Kaken kjøpte han selv, som en trøst for et nylig samlivsbrudd og for å muntre seg selv opp. Kaken har flere lag, fylt med champagnegelé, mandelkjeks og mørk sjokolade. Kaken har også gullblad som kan spises, og i midten er overraskelsen; en 2 karats diamant på toppen av en sjokoladeblomst. Vi får virkelig håpe at kaken muntret han opp i en dyster tid.
  • %d0%ba%d0%b512Prinsesse Kate og Prins Williams bryllupskake til 78.000 dollar kan nesten ikke glemmes. Fiona Cairnes og hennes 50 medarbeidere brukte 5 uker på å lage denne fantastiske kaken i 2011. Kaken var ikke spesielt høy, og hadde mange blomster som hver og én hadde en spesiell betydning for den fremtidige hertuginnen. Alt på den var spiselig, også eføyen som symboliserer kjærlighet og ekteskap, bryllupsroser for å bringe lykke og rundt 900 blomster som representerte land og ulike oppfatninger.
  • Prinsesse Dianas bryllupskake til 40.000 dollar må nesten også tas med i denne sammenheng. Bryllupet mellom Prinsesse Diana og Prins Charles i 1981 ble sett verden over på TV av millioner av mennesker. I ettertid ble noen få kakestykker ble tatt vare på og oppbevart, og disse selges nå på auksjon til rundt 2000 dollar per stykke. Etter prinsesse Dianas død i 1997 bringer kaken fra bryllupet enda minner om hennes liv og virke.
  • Sultans Golden Cake er mer en spiselig gullbarre enn en kake. Kaken lages i Ciragan Palace Kempinski i Istanbul, tar 72 timer å lage og inneholder blant annet fiken, aprikos og pærer, alle marinert i jamaicansk rom i hele to år. Kakens lokk er laget av karamell, sorte trøfler og flak av 24-karat gull. Kaken blir servert i en håndlaget boks laget av sølv med en lås av gull, og selges til den herlige pris av 1000 dollar.
  • %d0%ba%d0%b511The Fortress Aquamarine er en kake lagd på fortet på feriestedet Galle i Sri Lanka. Kaken koster 14.500 dollar og er en italiensk «cassata», som er en fruktkake med irsk fløte, mango og en kompott av granateple. Fruktkaken er dekorert med sabayon-champagne og en figur av en fisker laget av sjokolade. Figuren er logoen til feriestedet. Kaken har også en 80 karats perle, og har visstnok ikke blitt solgt enda.